khoddarmani/ba/rang
بنام خدا
خوددرمانی با استفاده از رنگها
هفت چاکرای اصلی در امتداد ستون فقرات قرار گرفته و هر یک از آنها با یکی از غدد درون ریز کالبد جسمانی در ارتباط می باشد .
افرادی که دارای استعداد هاله بینی باشند ، این نقاط را به صورت صفحات نوری یا میدان انرژی مشاهده می کنند .
هر یک از این مراکز روحی یا چاکراها ، در اثر ضربه روحی در زندگی فرد ممکن است مسدود گردد . در این حالت غدد درون ریز قادر به حداکثر فعالیت خود نبوده و به همین دلیل است که جسم دچار آسیب می شود . از این رو ترمیم یا درمان چاکراهای اصلی به کمک انرژی درمانی یا رنگ درمانی حائز اهمیت است .
اگر چه هر مرکز روحی یا چاکرا دارای کلیه طیف های رنگی می باشد ، اما فقط یک رنگ بر هر کدام غالب است . رنگهای غالب بر چاکرا ها به ترتیب از پایین به بالا عبارتند از : قرمز - زرد - سبز - آبی - نیلی - و بنفش . این رنگها مربوط به هفت مرکز اصلی ، یعنی چاکرای اول تا هفتم بوده و مراکز دیگر روحی نیز کم و بیش دارای رنگهای فرعی و اختلاطی بوده و یا متاثر از رنگهای متفاوت می باشند .
رنگها به روشهای مختلف جهت درمان به کار می روند و با توجه به این که بدن ما نسبت به نور حساس است ، می توان رنگ را با استفاده از شیشه های رنگی یا کریستالها به بدن منتقل کرد .
خواص درمانی رنگها
در خصوص اثرات درمانی رنگها تاکنون مطالب زیادی عنوان شده و نظریات کم و بیش مشابهی در این زمینه وجود دارد . ما در اینجا به اختصار به خواص درمانی رنگها اشاره می کنیم .
خواص درمانی رنگ قرمز
قرمز ، رنگ انرژی حیات است و به جریان خون و رفع بیماریهای خونی کمک می کند . اثرات فیزیکی رنگ قرمز در موارد زیر به کار می رود :
زکام - برونشیت - احساس سرما و لرزش - کم خونی - عدم تعادل - نازایی - دردهای روماتیسمی که در اثر سرما پیدا شوند - یبوست بر اثر ضعف گوارشی روده ها - ضعف عصبی و اختلال در مرکز انرژی یا چاکرای اول استفاده از این رنگ برای افراد زیر مضر و ممنوع می باشد :
کسانی که دارای طبع دموی هستند - مبتلایان به فشار خون بالا - افراد عصبی مزاج و هیستریک - افرادی که دچار تب شدید و ناراحتی های روحی هستند .
خواص درمانی رنگ نارنجی
نارنجی ، یک رنگ نیرو بخش بوده ضد خستگی و کسالت و بی حالی - رفع بی خوابی - ترس - افسردگی - تقویت کننده قوای جنسی - محرک سیستم تنفسی - ضد اسپاسم - تقویت کننده جسم اثیری و نیروی حیاتی است . همچنین در ضعف ریوی - برونشیت - آسم - زکام های مزمن - پر کاری یا کم کاری تیروئید - پیشگیری از ایجاد غدد بدخیم - تنظیم عادت ماهانه - کمبود شیر مادران - افتادگی مقعد - سنگهای صفراوی و ناراحتی های کلیوی - درمان عمومی روده کوچک و پروستات .
استفاده از این رنگ ، ممنوعیت خاصی ندارد .
خواص درمانی رنگ زرد
رنگ زرد ، رنگ تمرکز - تصفیه کننده - افزایش دهنده بینایی و رنگ عشق و آرامش است و در درمان پوکی استخوان - یرقان - سوء هاضمه - دیابت - بواسیر - آرتریت - تصفیه کلیه ها - یبوست - فلج - نفخ شکم - ضعف و تنبلی کبد - ضعف کیسه صفرا - روماتیسم عضلانی - اگزما - سر درد و میگرن - آلودگی خون - انگلهای روده ای به کار می رود . همچنین موثر در سیستم اعصاب مرکزی - انرژی گوارشی - تقویت نیروی عضلانی - محرک مغز و اعصاب و تنظیم کننده چاکرای خورشیدی می باشد .
استفاده از این رنگ در موارد زیر ممنوع می باشد :
تپش قلب - هیستری - تحریک روحی - باکتری های بیماری زا - عصبانیت - الکلیسم و ورم های حاد.
خواص درمانی رنگ سبز
این رنگ مختص خون گیاهی است . یعنی همان کلروفیل و رنگ کربن است . از نظر طب سنتی هند ، رنگ سبز ناهماهنگی موجود بین اجسام اثیری انسان را تنظیم می کند این رنگ در از بین بردن مشکلات روحی و روانی نقش مهمی دارد .
اثرات فیزیکی رنگ سبز در موارد زیر به کار می رود :
بی خوابی - اختلالات عمیق احساسی و هیجانی - دردهای کمر - فشار خون بالا - بواسیر - عصبانیت حاصل از بیماریهای کبدی و الکلیسم - بیماریهای آمیزشی - همچنین در پیشگیری و تسکین دردهای مربوط به سرطان های معده - ریه ها - رحم - پستانها و سرطان روده بزرگ مفید می باشد .
در مورد این رنگ ممنوعیت خاصی وجود ندارد . فقط این رنگ را نباید به مدت طولانی مورد استفاده قرار داد .
خواص درمانی رنگ آبی
رنگ آبی قدرت دفاعی بدن را افزایش داده و شفا بخش برای تمام بیماریها می باشد . این رنگ اثر آرام بخش روی سیستم اعصاب داشته - حرارت بدن را کاهش می دهد و درک و فهم را زیاد می کند . این رنگ در درمان صرع - افسردگی - تب و التهاب - سردردها - سرفه های عصبی - حالت تهوع - ناراحتی های گلو ( آنژین - ورم حلق - ورم حنجره ) - عفونت ها - آسم - گواتر - تپش قلب - زخم معده - اسهال - درد سیاتیک - دندان درد - دردهای ستون فقرات - عادت ماهانه دردناک - ناراحتی های پوستی - سوختگی ها - ریزش مو - بیخوابی - انقباضات معده - یرقان - التهاب کبد به کار می رود .
استفاده از این رنگ در مواردی چون : سرما خوردگی - زکام - سرد مزاجی و فلج ممنوع می باشد . همچنین استفاده طولانی از این رنگ ممکن است ایجاد یبوست - افسردگی و خستگی نماید .
خواص درمانی رنگ نیلی
نیلی رنگ فعال بوده و اثر بی حس کننده دارد . این رنگ در موارد زیر به کار می رود :
دندان درد - دردهای عصبی صورت - ورم و درد آپاندیسیت ( اگر حاد نباشد ) - سینوزیت - تشنج - سیاتیک - روماتیسم - اریون - آنژین - اختلالات بینایی - آب مروارید - خون ریزی بینی - همهمه در گوشها - ورم گوش - اشکالات شنوایی - اختلالات چشایی و تحریک احساسات . این رنگ در مجموع قدرت حواس پنجگانه را تحریک می کند .
در استفاده از این رنگ ممنوعیت خاصی وجود ندارد .
خواص درمانی رنگ بنفش
بنفش رنگی مناسب برای سلسله اعصاب - کسالت و خستگی روحی و عاطفی است . این رنگ تاثیر آرام کننده بر قلب و اثر تصفیه کننده خون دارد . همچنین اثر قابل ملاحظه ای در کاهش ترس و اضطراب دارد . اثرات فیزیکی رنگ بنفش در موارد زیر به کار می رود :
آب مروارید - درد سیاتیک - مننژیت نخاعی - سردردهای عصبی - سوء هاضمه مزمن - ناراحتی های طحال - ناراحتی های مثانه - راشیتیسم - دردهای مزمن کمر - ناراحتی های روماتیسمی که در اثر سرما و رطوبت به وجود آمده باشند - تحریکات پوستی - صرع - ریزش مو - ذات الریه - سرفه های خشک و آسم .
رنگهای دیگری نیز مانند : لیموئی - ارغوانی - کرم - اناری - صورتی - لاکی و غیره وجود دارند که اثرات درمانی مختلف و کم و بیش مشابهی دارند و ما به لحاظ اختصار در کلام ، از توضیح آنها خودداری می کنیم و به کسانی که مایل به خود درمانی با رنگها باشند ، توصیه می کنیم از رنگهای هفت گانه که شرح آنها گذشت استفاده نمایند .
برای رنگ درمانی و تابش انوار رنگی ، ابزار و دستگاه مخصوصی وجود دارد که تهیه آنها برای هر کس میسر نیست . شما کافی است یک چراغ مطالعه با لامپ های رنگی یا یک لامپ سفید با تعدادی تلق رنگی تهیه نمائید و از طریق آنها رنگ مورد نظر خود را به محل درد و سپس سراسر وجودتان بتابانید .
فاصله شما با لامپ تابشی از نیم متر تا دو متر می تواند متغیر باشد . مدت تابش نور نباید از ده دقیقه تجاوز کند . برای هر جلسه درمان ، 5 تا 10 دقیقه تابش نور کافی است . در ضمن عمل درمان بهتر است روزی یکبار و در ساعتی معین انجام بگیرد.
در انتخاب رنگ نور تابشی ، علاوه بر در نظر گرفتن خواص ذکر شده ، می توانید از تمایل و احساس درونی خودتان پیروی کنید و هر گاه احساس کردید که لازم است رنگ دیگری را بر خود بتابانید ، از این احساس پیروی کنید.
در ضمن همانطور که قبلا اشاره کردیم ، شما می توانید علاوه بر لامپ های رنگی ، از لباسهای رنگی - اشیاء رنگی - مصرف میوه ها و سبزیها با رنگ مورد نظر یا حتی اتاقی که دارای رنگ شفابخش مورد نظر شما باشد استفاده کنید . اما در همه حال باید توجه داشته باشید که استفاده طولانی از یک رنگ مناسب نیست و اگر رنگ به مقصود درمان مورد استفاده قرار می گیرد ، همانند دیگر روشهای درمان، لازم است با رسیدن به نتیجه مطلوب یا بهبودی، درمان متوقف شود.